sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Namaskar!

Namaskar!
Tanne kuuluu edelleenkin hyvaa! :) Neljas paiva Kalkutassa jo menossa, aika taalla kuluu todella nopeasti (ainakin toistaiseksi).

Eilinen paiva kului mukavasti I.I.M.C. n Indoor centerilla. Se on vahan niin kuin sairaala, jonne potilaat voivat jaada hoitoon piteemmaksi aikaa, tarvittaessa. Potilaina on paasantoisesti pienia lapsia, mutta myos naisia. Aamu Indoor centerilla alkoi mittailemalla potilaiden verenpainetta, pulssia, hengitystiheytta ja lampoa. Lahes kaikki mittaukset tehdaan manuaalisesti, silla mitaan laitteita ei kuumemittarin lisaksi oikestaan ole. Kaikki mittausten tulokset kirjoitetaan sitten ylos vihkoon. Eli taalla on tosiaankin vahan eri meininki kuin meilla siella suomessa...

Mittausten jalkeen, mina ja kaksi muuta tyttoa kaytiin I.I.M.C.n handicap centerilla, siella asuvat pienet tytot olivat haljeta onnesta, kun saivat meidat hetkeksi leikkikavereikseen. Tytot esittivat meille myos tanssiesityksen ja opettivat meille uuden leikin.
Myohemmin paivalla autoimme I.I.M.C.n tyontekijoita valmistamaan aliravituille lapsille tarkoitettua ravintolisaa, jota me sitten pakattiin pusseihin. Ravintolisat myydaan I.I.M.C.n kaupassa 5 rupeella.
Iltapaivalla oli laakarin kierros, jolla olin mukana. Laakari tutkii potilaat esim. tunnustelemalla vatsaa, katsomalla silmat ja suun ja kyselemalla potilaan vointia, sitten han kirjaa uudet maaraykset lapulle, joka laitetaan potilaan kansioon.

Tanaan on sunnuntai, eli viikon ainoa vapaa piava. Aamulla herasin siihen etta ulkoa kuului kauheaa melua ja huutoa, myohemmin kun menin katsomaan, selvisi etta viereisella kentalla oli menossa kriketti turnaus.
Kytiin porukalla picnikilla yhdessa puistossa, lahella Victoria Memorialia. Voi kertoa ettei ollut niin nattia syoda kun paikalliset piirittivat meidat ottaakseen kuvia meista syomassa voileipia... Joku apinoita taluttava mieskin tunki siihen viereen ja kysyi etta halutaanko me nahda apinoiden tanssivan samalla kun syodaan....EI KIITOS! No joo ihan kivaa oli kuitenkin :)

a child with a burn
lapsi, jolla paha palovamma


a mother and her child at the indoor center
Aiti ja lapsi indoor centerissa

the children at the handicap ceneter were really excited about my iphone
Handicap centerin lapset olivat huumassa mun iphonesta

Cricet
krikettia

kids swimming at a pond
lapset uimassa lammikossa


me and italian volunteer with the locals
mina ja italialainen hegaillaan paikallisten kanssa

TATA!

2 kommenttia:

  1. Find Bilder igen och intressant beskrivning över dagens program. Vi hade också pick nick hemma med farmor , farfar, Lina o Niko. Kram.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Toivottavasti kaikki on hyvin <3

    VastaaPoista